Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiriyor! Bakan Özer müjdeyi duyurdu: MEB'den son dakika kararı

Milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiriyor! Bakan Özer müjdeyi duyurdu: MEB'den son dakika kararı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önemli bir karar alındı. Bu karar kapsamındaki detaylar ise Bakan Mahmut Özer tarafından paylaşıldı.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından sıkça bölgede bulunan Bakan Özer geçen günlerde İstanbul’da bulunan depremzede öğretmenlerle iftarda bir araya geldi ve basın mensupları ile de sohbet etti. Bakan Özer burada LGS hakkında çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

EĞİTİMLERİN DETAYLARI

Her yerde ve her şartta eğitime devam anlayışıyla deprem bölgesinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan 8 ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan12’nci sınıflar için özel çalışmaların devam ettiğini belierten Bakan Özer 3 bin 205 Destekleme ve Yetiştirme Kursu’nda (DYK) 129 bini aşkın öğrenciye eğitim verildiğini bildirdi.

İKİNCİ DÖNEM KONULARI OLMAYACAK 

4 Haziran’daki LGS’de bu yıl ikinci dönem konuları yer almayacağı belirtilerek özellikle bölgedeki çocuklar zor bir dönem geçirdiği LGS’de onları çok zorlamayacaklarını belirtti. Bakan Özer bu konu hakkında yaptığı açıklamalarında "İskenderun’a gelen 2 bin kişi kapasiteli ‘Karadeniz Lifeship Rauf Bey’ gemisi, LGS sınavı ve YKS’ye hazırlanan depremzede öğrencilere tahsis edildi." ifadelerini kullandı.

BAKAN ÖZER'İN AÇIKLAMALARI 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in diğer açıklamaları ise şöyle:

Öğretmenlerin nakilleriyle ilgili, iki tane şart koyduk, öncelikle eşi veya çocuğunu kaybeden öğretmenlere nakil konusunda kolaylık sağladık. Bir de bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık sorunu olanlar varsa onların da hepsini nakil yaptık. Dört ilden ilçe nakillerine başladık. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da ilçe atamalarını başlatıyoruz. Atamalarda ilçedeki öğretmenler dezavantajlı olmasın istiyoruz.

SIĞINAK YAPILACAK 

“Göreve geldiğim zaman, yıkılması gereken tüm binaları boşalttırdım. Okulların güçlendirilmesiyle ilgili meblağ konusunda bir limitimiz yok. Hepsi bitirilsin istedik. Bu işlerin bir gün bile beklemeden başlatılması gerekiyordu. Depremden önce çalışmalarımızı hızlandırmasaydık birçok okulumuz yıkılabilirdi. 6 Şubat depreminin ardından İstanbul’daki okullarla ilgili önlemleri gözden geçirdik. İstanbul’a son 2 yılda bu anlamda 27 milyar TL ödedik. Bakanlığın ödenekle ilgili hiçbir problemi yok.

SAĞLAMLIK ÖNEMLİ 

Devlet okulları gibi özel okullarımızın binalarının da sağlamlığı bizim için önemli. Bazı üniversitelerden rapor bekliyorlardı, ancak hem maliyeti fazla hem de uzun zaman alıyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız kendilerine raporlar konusunda destek verecek. Ocak ayı başından itibaren hazirana kadar bu raporları tamamlamalarını istedik. Bugüne kadar 6 özel okulun binası riskli bulunduğu için kapandı. Açık olanların binalarında risk yok. Ancak herhangi bir ihtimale karşı yine de bu raporları yenilemelerini ve gerekirse binalarını güçlendirmelerini istedik. İstanbul’da tüm okulların altına güçlendirilmiş sığınak ve depo alanları yapacağız. Çadırlar, battaniyeler, uyku tulumları, aydınlatma cihazları ile ihtiyaç ve ilk yardım malzemelerini oralarda depolayacağız. Bu çalışmamız başladı.