MEB'in Gönderdiği Yazı, İdarecilere Pahalıya Patladı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde okullara gönderdiği 'Şahsi internetlerin kapatılması' ile ilgili yazı okul idarecilerini zor durumda bıraktı.

Milli Eğitim Bakanlığı 10.07.2015 tarihinde okullara gönderdiği yazıda, okullarda bulunan MEB interneti haricinde internet kullanımının bulunduğu, bu internet hatlarının kapatılması, aksi takdirde ilgili kişilere cezai işlem uygulanacağına daire bir yazı gönderdi. Aynı yazı 27.02.2014 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir kere daha gönderilmişti.
MEB'in İnterneti Yetersiz Geliyor
Sendikahaberleri'ne konuşan okul yöneticisi S.Y. kendilerinin de MEB'in internetinin sık sık kesilmesinden dolayı, İlçe Milli Eğitim ile yazışmaların aksamaması için okul olarak şahsi internet almak zorunda kaldıklarını ve uzun zamandır okullarında şahsi internet kullandıklarını belirtti. İlçe Milli Eğitim tarafından bazen anlık cevaplanması gereken yazılar internet üzerinden geldiğinde MEB'in internetindeki sorunlar nedeniyle gerekli işlemlerin yapılamadığını ve işleyişin aksadığını belirten S.Y. "Bu nedenle bir çok okulda şahsi internet kullanılmakta." dedi.
735 TL Borç Çıktı
Yöneticiler Mağdur Oldu
S.Y. mağduriyetini firma yetkilileri ile paylaştığında yetkilinin, "Bir kaç gündür bu sıkıntıyla bir çok eğitimci arkadaşımız geldi. Hepsi bu konudan dolayı mağduriyet yaşadı. Eğitimin aksamaması için iyi niyetle yapılan bir uygulama nedeniyle çok sayıda yönetici yüzlerce Lira ödemek zorunda kalacak" ifadelerini kullandığını aktardı.
Sözleşme Bitene Kadar İzin Verilebilir
Okullara alınan internetin eğitimin aksamaması için yapılmış iyi niyetli bir davranış olduğunun altını çizen S.Y. en azından bu durumda olan kurum ve kişilere sözleşmeleri bitene kadar izin verilerek bu mağduriyetin önlenmesi gerektiğini söyledi.