İlk kez KYK kredi ve burs alacaklar dikkat! Bankkart Genç kartı başvurusu, kaç günde gelir, nasıl alınır?

İlk kez KYK kredi ve burs alacaklar dikkat! Bankkart Genç kartı başvurusu, kaç günde gelir, nasıl alınır?
Üniversite kayıtlarını tamamlayan öğrenciler KYK için kredi ve burs başvurusunda bulunacaklar. Bankkart Genç kartı başvurusu nasıl yapılır?

Üniversite kayıtlarının sona ermesiyle birlikte birçok öğrenci okullarının olduğu şehre gitmeye başladı. Son dönemde artan temel gıda fiyatları ve kira artışları nedeniyle öğrenciler ne yapacağını şaşırmış durumda. Kira ve yurt fiyatlarının bu sene iki katına kadar çıkmasıyla birlikte öğrenciler devlet tarafından verilen destekleri araştırmaya başladı.

KYK tarafından her sene belirli öğrencilere burs diğerlerine ise kredi verilerek öğrencinin ihtiyacının karşılanması için fırsat sunuluyor. Geçtiğimiz sene KYK burs ücretlerinin artırılmasıyla birlikte öğrenciler sevinmişti. Fakat bu yaz yapılan zamlarla birlikte yeni tutar öğrencilerin ihtiyacını tam olarak karşılamayacak. KYK tarafından açıklanması beklenen yeni ücretlerle birlikte burs ve kredi ücretleri ne kadar olacak?

Bankkart Genç Kart Başvurusu Nereden Yapılır?

Bankkart Genç başvurusu e-devlet üzerinden yapılan başvuru formu doldurularak yapılır. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler için kartlar bulundukları adrese gelmektedir. Burs veya kredi alan kişiler telefonlarının SMS bölümünden GENC BANKKART yazarak, 4747'ye gönderebilirler. 

Bankkart Genç Ne Kadar Sürede Gelir?

Bankkart Genç başvurunun yapılmasının ardından en fazla bir ay içerisinde bulunduğunuz ikamet adresine gelmektedir. Buraya gelen kartlar imzalanarak alınır. Yurtlarda kalan kişiler Kartlarını idarenin ilgili kısımlarından alabilmektedir. 

Kredi Kartı ve Harçlık Avans Özelliği Nedir?

Kredi kartı özelliğini açtırmak isteyen kişiler banka şubelerinden veya müşteri hizmetleri aracılığıyla işlemlerini halledebilirler. Kredi kartını kullanarak Bankkart Gençin birçok farklı özelliğinden de faydalanabilirsiniz. Kredi kartı özelliğinin dışında başvuruda bulunurken harçlık avans özelliğini açarak diğer ay alacağınız tutarı alışverişlerde kullanabilirsiniz. Harçlık avans kullanımı, diğer ay yatacak paranızın kullanımıyla gerçekleşmektedir. Fakat bu para nakit olarak ATM üzerinden çekilemez. Harçlık avans özelliğiyle market, internet ve giyim harcamalarınızı yapabilirsiniz. Bunun dışında da tüm kafe ve restoranlarda da kartınızı temassız şekilde kullanabilirsiniz.