Doğu Anadolu'da yer alan 3170 metre yükseklikte ki Türkiye'nin en büyük gözlemevi sorusunun cevabı!

Doğu Anadolu'da yer alan 3170 metre yükseklikte ki Türkiye'nin en büyük gözlemevi sorusunun cevabı!
Lisans 2022 KPSS'nin bitmesiyle birlikte birçok öğrenci sorulan soruların cevaplarını aramaya başladı. İşte sorunun cevabı.

2022 KPSS'nin ikinci defa başlamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci sınav sorularını yanıtlamaya başladı. Sınavın sona ermesiyle birlikte öğrenciler tarafından yapılan değerlendirmede sınavın genel anlamda zor olduğu belirtildi. Sınavdan çıkan kişiler bazı soruların cevaplarını sosyal medya ve internet üzerinden araştırmaya başladı.

Sınavın bitmesiyle birlikte öğrenciler merak ettiği soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Zor sorulardan bir tanesi olan Türkiye'nin en büyük gözlemevi sorusu da öğrenciler tarafından cevabı merak edilmeye başlandı. İşte sorunun cevabı..

Soru; Doğu Anadolu'da yer alan 3170 metre yükseklikte ki Türkiye'nin en büyük gözlemevi..

Cevap; Türkiye'nin Doğu Anadolu'da yer alan 3170 metre yüksekliğindeki en büyük gözlemevi "Doğu Anadolu Gözlemevi" olmaktadır. 

Doğu Anadolu Gözlemevi, Türkiye'nin Erzurum ilinde yer alan astronomik gözlemevidir. Palandöken ilçesine bağlı Konaklı Mahallesi'ndeki 3.170 metre (10.400 ft) yüksekliğe sahip bir tepede 2012'de inşa edilmeye başladı. Atatürk Üniversitesi bünyesinde hayata geçirilen gözlemevi, 4 metre (13 ft) çapıyla Türkiye'nin en büyük ve ilk kızılötesi teleskobuna ev sahipliği yapan gözlemevi yakın zaman içerisinde açıldı.