2022 KYK yurt son kayıt tarihi ne zaman?

2022 KYK yurt son kayıt tarihi ne zaman?
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre son kayıt tarihi açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamayla birlikte yurt başvuru sürecinin ilk fazının bittiğini ve öğrencilerin e-devlet üzerinden başvuru sonuçlarına bakabileceğini belirtti. Yapılan açıklama sonrasında öğrenciler sisteme giriş yaparak yurt başvurusunun onaylanıp onaylanmadığına bakmaya başladı.

KYK yurtlarının uygun fiyatlı ve güvenilir olması nedeniyle tüm öğrenciler tarafından tercih ediliyor. Yurt başvurusunda bulunan öğrenciler bugün 10.00'da yapılan açıklamayla birlikte başvuru sonuçlarının açıklandığını öğrendi. Yurt başvuru sürecinin bitmesiyle birlikte öğrenciler kayıt yaptırmak için yola çıkacak. Evinden ayrılacak gençler son başvuru tarihinden önce yurtlara gitmeyi planlıyor. Peki KYK son yurt başvuru tarihi ne zaman? 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından yapılan açıklama şu şekilde; Sevgili genç arkadaşlarım, GSB Yurtları 2022 - 2023 eğitim öğretim dönemi 1. faz yerleştirme sonuçları açıklandı! Yurdunuza, yuvanıza hoş geldiniz... Son kayıt tarihi: 9 Eylül Cuma 23.00

Yurt Kaydı Yaptırmak İçin Gereken Belgeler

  • Öğrenci belgesi
  • 4 adet vesikalık fotoğraf
  • Kimlik fotokopisi
  • IBAN numarası (Yurttan ayrıldığınızda depozitoyu yatırmak için istenmektedir.)
  • Kan grubu
  • KYK yurt ücretini yatırdığınıza dair dekont
  • Öncelik belgesi (Başvuru belgesinde belirtilmiş ise)

Öğrenciler bu belgeleri yurda kayıt yapmaya giderken kesinlikle yanlarında götürmelidir. Eksik veya hatalı belgeler kurum tarafından kabul edilmediği gibi öğrenci girişleri de belge olmadan yapılamıyor. KYK yurdunuzun şehir dışında olması sizi tekrar gidip gelme durumunda bırakabilir.