2022 KYK yurt başvuru sonucu sorgulama! GSB e-devlet yurt sorgulama ekranı

2022 KYK yurt başvuru sonucu sorgulama! GSB e-devlet yurt sorgulama ekranı
Milyonlarca öğrenci tarafından merak edilen yurt başvuruları ile ilgili merak edilenler artmaya başladı. Yurt sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu iken bunun yanı sıra da yurt başvuru sonuçlarına da nereden bakılacağı oldukça merak edildi.

Bu sene 28 Ağustos 2022 tarihinde yurt başvurularının son bulması ile birlikte başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da en çok merak edilenler arasında yer aldı. Üniversiteye başlamadan önce kalacak yerlerini bulmak ve bir bakıma garantilemek isteyen kişiler için yurt başvuru sonuçlarının ne zaman öğrenileceği en çok merak edilenler arasında yer aldı. Şehir dışında eğitim alacak olan öğrencilerin özellikle bu sene kira fiyatlarının ve diğer tüm masrafların artması ile birlikte yurt daha da önem kazanmaya başladı. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile birlikte bu sene yurtlara başvurularda rekor sayıya ulaşıldı. Gelen taleplerin ardından yurt başvurularında kimlerin yurtlarda kalmaya hak kazanacağı ve kimlerin başvurularının onay almayacağı merak konusu oldu. 

Adaylar tarafından en çok merak edilen konuların arasında KYK yurt başvuru sonuçları ile yurt başvuru sonucu sorgulamasının nasıl yapılacağı vardı. Peki KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK YURT BAŞVURU SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Geçen sene Eylül ayında açıklanan KYK yurt başvuru sonuçlarının bu sene de Eylül ayında açıklanması bekleniyordu. 28 Ağustos tarihinde tamamlanan başvuruların bugünlerde açıklanması planlanırken sosyal medyada da KYK yurt sonuçları gündem oldu. 

Twitter'da gündem haline gelen yurt sonuçlarının bugün açıklanması planlanırken henüz konu hakkında bir açıklama yapılmadı. Bugün sonuçların açıklanmaması durumunda yarın açıklanması beklenenler arasında yer aldı. 

KYK YURT SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR? 

Yurtlara başvuru yapan üniversiteliler tarafından merak edilen bir diğer konu da başvuru sonuç ekranına nasıl ve nereden bakılacağı oldu. E-devlet üzerinden bakılacak olan sonuçlara adım adım şu şekilde bakılacağı açıklandı; 

İlk olarak e-devlete kendi bilgileriniz ile giriş yapın 

Ardından arama kısmına "Yurt başvuru sonucu sorgulama" yazarak 2. sıradaki seçeneğe giriniz. 

Burada verilen ekranda normal şartlarda sonuçlar görülmektedir. Fakat şu an sonuçlar açılmadığı için ekranda erişime kapalı uyarısı bulunmaktadır. 

Yurt sonuçlarının Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile birlikte açıklanmasının ardından sonuçlara erişim sağlanabilecektir.