2022 e-YDS Sınav giriş belgeleri erişime açıldı!

2022 e-YDS Sınav giriş belgeleri erişime açıldı!
ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile birlikte 3 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek olan Yabancı Dil Sınavı'na girecek olan adaylar için sınav giriş belgelerinin erişime açıldığı öğrenildi.

Binlerce aday tarafında uzun süredir merak edilen ve sınav günü için geri sayımın yapıldığı Yabancı Dil Sınavı hakkında ÖSYM tarafından açıklama geldi. Yaılan bu açıklama ile birlikte sınava girecek adaylar için gerekli olan sınav giriş belgelerinin artış erişime açıldığı belirtildi. Gelen bu açıklama ÖSYM tarafından şu şekilde yapıldı; 

ÖSYM DUYURDU! YDS GİRİŞ BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI! 

YSD sınavının gerçekleşmesine oldukça kısa bir zaman kala açıklamada bulunan ÖSYM, 

"03 Aralık 2022 tarihinde uygulanacak olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı’na (e-YDS 2022/13 İngilizce) katılacak adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, https://ais.osym.gov.tr adresinden 01 Aralık 2022 tarihinde 14.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebileceklerdir.

DİKKAT!

03 Aralık 2022 tarihinde uygulanacak olan e-YDS 2022/13 İngilizce sınavı için adaylar, 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifdadlerine yer verdi. 

Bu açıklamaların ardından sınav hakkında merak edilen diğer detaylar da aranmaya başladı. 

2022 YDS SINAVI NE ZAMAN? 

3 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan YDS sınavının saat 13.45'te yapılacağı öğrenildi. Başvuruların tamamlandığı sınavın ise bugün itibariyle belgelerine erişimin açıldığı ve de Pazar günü de sınavın yapılacağı öğrenilmiş oldu.