2022 ALES/2 sınavı soru ve cevapları yayınlandı

2022 ALES/2 sınavı soru ve cevapları yayınlandı
2022 ALES/2 sonuçları, ÖSYM tarafından 2 Eylül itibariyle açıklandı. ÖSYM soru ve cevap kağıtlarını da öğrencilerin erişimine açtı

21 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ile soruların doğru cevapları ÖSYM tarafından yayımlandı. 

Geçtiğimiz günlerde yapılan sınav binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Sınavlarını tamamlayan öğrenciler sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. Son dakika gelen ÖSYM duyurusuna göre 2022 ALES/2 sınav sonuçları açıklandı. Sınav soruları ve sınavda işaretlenen cevap kağıtları da ÖSYM tarafından yayımlanmış durumda.

ÖSYM Cevap Kağıtlarına Nereden Bakılır?

Öğrenciler tarafından merak edilen cevap kağıtları 02 Eylül 2022 tarihinde saat 10.15’ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır. Cevap kağıtlarını görüntülemek isteyen öğrenciler ais.osym.gov.tr adresine bilgilerini giriş yaparak cevap kağıtlarını görüntüleyebilirler. 

ÖSYM tarafından uygulanan bu uygulama sayesinde öğrenciler bilgilerini giriş yaparak kendi yanlış ve doğrularını sistem üzerinden görüntüleyebilirler. ÖSYM tarafından yeni sunulan özellikle birlikte şu açıklama yapıldı; "Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir." 

Adaylar sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yaptıkları soruların ne kadarının yanlış ve doğru olduğunu bilmek istiyor. Öğrencilere verilen bu hak sayesinde diğer girilecek sınavlarda öğrencilerin daha verimli çalışması amaçlanabilir.