12 Eylül 2022 KYK yedek yurt sonuçları sorgulama, ne zaman açıklanacak?

12 Eylül 2022 KYK yedek yurt sonuçları sorgulama, ne zaman açıklanacak?
Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından merakla beklenen yedek yurt sonuçları sorgulama ekranı için geri sayım başladı. Buna göre öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamaları beklemeye başladı. 12 Eylül 2022 KYK yedek yurt sonuçları sorgulama, ne zaman açıklanacak?

12 Eylül 2022 KYK yedek yurt sonuçları sorgulama, ne zaman açıklanacak? Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından merakla beklenen yedek yurt sonuçları sorgulama ekranı için geri sayım başladı. Buna göre öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamaları beklemeye başladı.

KYK'da 1.faz yurt yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından yerleşemeyen öğrenciler yedek sıralarının gelmesini araştırıyor. Buna göre ise yedek sorgulamasında bulunan öğrenciler yeni sorgulamaların saat kaçta yayınlanacağını araştırmaya başladı. Yedekte bulunan öğrencilere konu ile ilgili SMS giderken öğrenciler ise erkenden sorgulama yapmak için araştırmalar yapmaya başladı.

KYK YEDEK YURT SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

BAKANDAN 2.FAZ UYGULAMA AÇIKLAMASI

"Buralarda ikinci faz uygulamaya geçmeyeceğiz. Sıfır yedek tamamladık. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Ağrı, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muğla, Niğde, Sinop, Sivas, Siirt, Uşak, Trabzon, Yozgat, Çorum, Şanlıurfa, Van ve Şırnak olmak üzere 41 il merkezimizde tüm başvuran öğrencileri yerleştirdik. 20'ye yakın ilimizde de bu yerleşimi ikinci faz sürecinde tamamlamak üzereyiz. Bunların dışında 10 ilimizde erkek ve 4 ilimizde kız öğrencilerin tamamı yurtlara yerleştirildiler. Eylül ayı içerisinde ikinci faz sonuçlarını yine yeni başarılarla sizlere paylaşacağım. Tüm Türkiye'miz de altyapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Gençlerimizle yan yana birlikte olmaya devam edeceğiz. Onların umudunu, onların bugünlerini, yarınlarını mutlu kılma adına hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Tüm gençlerimize sonuçlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Hiçbir ailemizi, hiçbir gencimizi endişeli olmadan bu süreci en yakın şekilde takip etmeyi tavsiye ediyorum."