Mülteciler Ab'ye, Ab Siyasileri Türkiye'ye Akın Ediyor
Avrupa’ya akan Suriyeli mületcilerin AB’nin başlıca gündem maddesi haline gelmesi ve birliğe üye bazı devletlerce tepki yaratan güvenlik önlemlerinin alınması üzerine AB devletlerinden Türkiye’ye üst düzey ziyaretlerin çoğalması dikkat çekiyor.

ANKARA(ANKA) – Avrupa’ya akan Suriyeli mületcilerin AB’nin başlıca gündem maddesi haline gelmesi ve birliğe üye bazı devletlerce tepki yaratan güvenlik önlemlerinin alınması üzerine AB devletlerinden Türkiye’ye üst düzey ziyaretlerin çoğalması dikkat çekiyor.
1 Temmuz’da AB Dönem Başkanlığını üstelenen Lüksemburg’un Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı ve Göç ve İltica Bakanı Jean Asselborn 17-18 Eylül, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in ise 18 Eylül tarihlendeki ziyaretlerine ek olarak Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz da 18-19 Eylül 2015 tarihlerinde Türkiye’ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.
Bu arada, Suriye ihtilafının da öne çıkacağı temaslarda ikili ilişkilerin de ele alınacağı ifade ediliyor.(ANKA)
(CN/ÖZK)
