Bakan Kurum bugün Okmeydanı'nda konuşma yaparak vatandaşa müjdeyi verdi!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Okmeydanı'nda gerçekleşen Beyoğlu Okmeydanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'ne katıldı. Burada konuşma yapan Kurum vatandaşa müjdeli haberleri verdi. İşte detaylar..
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konuşmalarında kentsel dönüşümle siyaseti karıştırmayacaklarını vurgulayarak konuşmalarına şu şekilde başladı; "Kentsel dönüşümle ilgili siyaset yapmayacağız. Siyaset üstü bakacağız. Beyoğlu'nda da işte mahallemizde davula-zurnayla temel atıyoruz. Niye? Hiçbir şekilde rantın olmadığı, tamamen insan odaklı, çevre odaklı, doğa odaklı projeye karşı çıkıyorlar. Niye çıkıyorlar biliyor musunuz? Çünkü bunların hayalleri, ufukları dahi bu projeleri yapmaya yetmez. Biz vatandaşımızın rızası çerçevesinde yapacağız dedik. Yerinde gönüllü ve hızlı anlayışıyla İstanbul'umuzun her yerinde bugüne kadar 300 bini aşkın konutumuzun dönüşümünü tamamladık. Kararlıyız, gayretliyiz ve inşallah 2035 yılına kadar İstanbul'umuzda, Türkiye'de kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir sağlıksız yapı, riskli yapı kalmasın istiyoruz. Bu anlayışla kangren haline dönüşmüş Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlattık. Önümüzdeki yıl itibariyle de teslimlerimizi yapacağız. Tam 10 bin konutluk. 30 milyar lira yatırım bedeli var." ifadelerini kullandı.
Murat Kurum İstanbul'un bazı mahallerine giderek yaptıkları gözlem sonucunda çoğu evin hafif bir sallanması sonucunda yıkılacağını belirterek ekledi, "Emin olun binalar ufak bir deprem olsa yıkılacak. Tozkoparan Mahallesi. Gittik orada da Yatay mimari hesaplı bir proje yapacağız dedik, ama maalesef takoz siyaset yine oradaydı. Yaptırmamak için ellerinden geleni yaptılar. Ama biz kararlıydık ve projemizin ilk etabı, işte görselleri, teslim ettik. Şimdi milletimiz dua ediyor bize. Sultanbeyli Mimar Sinan Mahallemizde yine dönüşümümüz de olanca hızıyla devam ediyor." şeklinde konuştu.
KURUM MÜJDEYİ VERDİ
Beyoğlu'nda yaşayan vatandaşların kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak olan evlerine girene kadar kira yardımı yapmaya devam edeceklerini söyleyen Bakan Kurum bu kiraların her yıl yenileceğini, zamlanacağını dile getirdi ve ekledi, "Beykoz'un Tokatköy Mahallesi'nde dün 776 yeni yuvamızın, dükkânlarının temellerini attık. Bugün de Okmeydanı'nda 778 konutun temelini atıyoruz. Esnafımızın burada huzur içerisinde alış-verişini vatandaşlarımızın yapacağı, esnafımızın mutlu olacağı 161 dükkânımızı yapıyoruz. Bu süreçte vatandaşımıza herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için taşınma yardımlarımızı yaptık.
Kira yardımlarımıza da devam ediyoruz. Beyoğlulu kardeşim konutlarına girinceye kadar konuklarımızı teslim alıncaya kadar kira yardımını yapmaya devam edeceğiz ve bu kiralarımızı da her yıl itibariyle güncelleyeceğiz. Vatandaşlarımıza burada çok cüz'i borçlanma miktarları çıktı. Ödemeler, vatandaşlarımız evlerini teslim aldığında başlayacak. Bugün borçlandığı miktar neyse konutunu teslim aldığında da aynı miktarı ödeyecek hiçbir güncelleme yapılmayacak. Anahtar teslimi geldiğinde ise hak sahipleri isterse bu miktarı peşinde ödeyebilir, isterlerse 240 aya kadar vadede taksitlendirebilirler. Biz milletimize verdiğimiz tüm sözleri tuttuk.
Bugün de inşallah temellerini attığımız konuklarımızı 2 yıl içerisinde tamamlayacağız ve büyük bir coşkuyla Liderimizin, Cumhurbaşkanımızın katılımları ile birlikte burada anahtar teslimlerimizi yapacağız. Burada oturan tüm vatandaşlarımız yaptığımız yerinde dönüşümle yeni ve sağlıklı konutlarında hiçbir yere gitmeden burada oturacak, mahallesinde oturacak, komşularıyla, sevdikleriyle birlikte oturacaklar, anılarını yaşatacaklar. İnşallah konuklarımızın anahtarlığını verdiğimizde biz de sizin yeni sıcak yuvalarınızda çayımızı, kahvemizi içeceğiz, sohbetimiz edeceğiz. Tek amacımız, tek hayalimiz sizin o güzel dualarınızı almak." şeklinde konuştu.
Okmeydanı'nda evler tamamlandığında ödemelere başlanacağını söyleyen Kurum aynı zamanda kira yardımı alacaklarını dile getirdi. Vatandaşlar borçlarını ise 240 ay taksitle ödeyecekler diyerek vatandaşa müjdeyi verdi.
Bakmadan Geçme