AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MKYK Sonrası Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sona erdi.

TAKİP ET Google News ile Takip Et
Kamu Gündemi - Gülşah Konuk Akın

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde toplandı. Parti genel merkezinde 17.20'da başlayan toplantı sona erdi. Toplantının sona ermesinin ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

TERÖRLE MÜCADELE AÇIKLAMALARI

Cumartesi annelerinin nöbetine değinen Ömer Çelik "Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 1116. güne girdi. Bu insanlar vicdan nöbetinde bir araya geliyorlar. İnşallah hepsinin evlatlarına kavuşacağı günlerin yakın olmasını temenni ediyoruz. Terörle mücadele operasyonlarımız sürüyor. Pençe Kilit ve yurt içi operasyonlar devam ediyor. Bu Türkiye'nin hiçbir şekilde kabul edemeyeceğim dünyanın en meşru mücadelesidir." ifadelerini kullandı.

MEZHEP VE ETNİK KİMLİK TARTIŞMALARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden gündeme gelen mezhep ve etnik köken tartışmalarına değinen Ömer Çelik "Birtakım mezhep ve etnik kimlik tartışmalarına da şahit oluyoruz. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylemişti. Bunu partimiz de defalarca söyledi. En sonunda Sayın Cumhurbaşkanımız da dile getirdi." dedi.

MİLLET İTTİFAKININ ADAYI BELLİ DEĞİL

Seçimlere ilişkin açıklamalar da yapan Ömer Çelik, Millet İttifakının adayının belli olmadığını, bunun onların tartışmalarının merkezinde yer aldığını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yaşanan tartışmaların ayıp olduğunu, bu durumun demokratik kültürü zedelediğini, etnik ve mezhebi kimliklerin tartışma konusu olamayacağını söyledi.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk edilmesine ilişkin sorulan soruyu yanıtlayan Çelik, bunun CHP'nin iç meselesi olduğunu, bunun onlar tarafından değerlendirilecek bir konu olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ: