CHP'de Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belirsizliği: Lütfü Savaş'ın Adaylığı Geri Çekilecek mi?

CHP'de Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belirsizliği: Lütfü Savaş'ın Adaylığı Geri Çekilecek mi?
CHP'nin Ankara'da gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığı duyurulmadı. Yapılan anketlerde memnuniyetsizliğin artması adaylığını riske atıyor. Yeni aday bu gece veya yarın belli olacak.

Ankara'da bugün büyük bir heyecanla beklenen CHP'nin belediye başkan adayları tanıtım toplantısı gerçekleşti. Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adayları alfabetik sıralamaya göre sahneye çağrılıp hatıra fotoğrafı çektirildi. Fakat dikkat çeken bir isim eksikti: Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş. Peki, ne oldu da Lütfü Savaş'ın adaylığı duyurulmadı? Adaylığı geri çekilecek mi?

Detaylı haber metni:

CHP'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde göstereceği adaylar merakla bekleniyordu. 18 Şubat'ta Ankara'da gerçekleştirilen toplantıda büyük bir coşkuyla adaylar tanıtıldı. Fakat Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın ismi anons edilmedi. Savaş'ın toplantı salonunda da yer almaması kafaları karıştırdı.

Edinilen bilgilere göre, Lütfü Savaş için yapılan son memnuniyet anketlerinde, halktan gelen tepkilerin ve memnuniyetsizliğin arttığı görüldü. Bu durum, Savaş'ın adaylığını riske attı. CHP kaynakları, Hatay için yeni adayın bu gece veya yarın yapılacak toplantıların ardından belirleneceğini bildirdi.

Lütfü Savaş'ın adaylığı kamuoyunda da tartışmalara neden olmuştu. 6 Şubat'ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı Antakya'daki anma yürüyüşünde, Lütfü Savaş protesto edilmişti. Protestocular, Savaş'ın kentin sorunlarını çözemediğini ve aday gösterilmemesi gerektiğini savunmuşlardı.

Sonuç:

Lütfü Savaş'ın adaylığının geri çekilip çekilmeyeceği, CHP'nin yapacağı değerlendirmelere bağlı. Hatay için yeni aday kim olacak? Bu sorunun cevabı ise önümüzdeki birkaç gün içinde netlik kazanacak.